top of page

 

Data începerii proiectului: 09 / 2014

Data terminării proiectului: 08 / 2016

Durata: 2 ani

Vârsta elevilor: 12-16 ani

 

            Trăim într-o lume ce evoluează constant. Educația a avut mereu un rol important în această evoluție și vrem ca elevii noștri să profite de rezultatele ei. Vrem ca aceștia să meargă mai departe, fără să uite trecutul și prezentul.

            Când suntem copii, începem să învățăm prin jocuri. Dar, într-un anumit punct al dezvoltării noastre, în timp ce creștem, uităm câteodată că jocurile încă pot fi parte a educației noastre, la școală sau acasă. Ca să ne reamintim cu toții acest lucru, vom crea un joc pentru elevii școlii noastre.

Cadrele didactice pot fi implicate, și ele, în proiectul nostru. Vom crea împreună un joc de masă, vom confecționa toate elementele necesare (carduri, masa de joc, zaruri, numărători, etc). Această activitate va fi racordată la curriculum-urile noastre, astfel încât elevii pot pregăti întrebări (întrebări simple, mimă, desene și taboo în limba lor natală și/sau engleză), ce au legătură cu disciplinele școlare sau cunoștințele lor generale.

            Procesul de creare al activităților și materialelor proiectului va fi stabilit de comun acord între toți partenerii, astfel încât să putem profita de cunoștințele și de ideile noastre. Activitățile vor fi postate și pe blogul proiectului nostru, astfel încât ceilalți profesori vor avea posibilitatea să adapteze modalitățile de pregătire și derulare a proiectului școlii lor la cerințele comune. Credem că, pentru a obține beneficii comune, elevii, cadrele didactice și familiile trebuie să lucreze împreună. Pentru a promova activitățile, vom deschide școlile familiilor noastre și comunităților locale. Vom împărtăși cu ei proiectul nostru, organizând o competiție și invitând elevi și părinți să se joace cu noi.

            În timpul mobilităților noastre, elevii vor coopera pentru a realiza mai multe carduri pentru jocurile proprii, împărțind întrebări despre țara natală. Ei ar putea învăța sau verifica propriile cunoștințe despre alte țări europene prin joc.

            În ceea ce privește dezvoltarea personală, ea poate fi influențată negativ de faptul că jocurile tradiționale sunt înlocuite din ce în ce mai mult de jocurile pe calculator. Vrem ca întreaga noastră comunitate să conștientizeze acest lucru. Nu trebuie să respingem total jocurilor video, ele fac parte din educația și evoluția noastră, și prin urmare, tehnologia ocupă și ea un rol important în proiectul nostru. Totuși, noi vrem să promovăm jocurile tradiționale și o utilizare constructivă a jocurilor video, la școală sau acasă.

            Din acest motiv, partea a doua a proiectului nostru va fi consacrată jocurilor tradiționale. Vom căuta jocurile noastre tradiționale și le vom împărtăși celorlalți parteneri ai proiectului. Familiile vor avea un rol foarte important în această parte a proiectului, spunând-ne și învățându-ne jocurile pe care ei le jucau odinioară.

            Vom face cunoscute toate aceste informații pe blogul nostru, și, în plus, vom juca aceste jocuri cu celelalte echipe, pe parcursul mobilităților noastre. Prin jocuri, elevii vor putea să utilizeze limba-țintă pentru a explica regulile și pentru a da indicații partenerilor lor. Vom crea situații reale și medii relaxante pentru ei, pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească abilitățile de exprimare în limba engleză.

            Prin faptul că ne jucăm cu toții, împărtășim activitățile cu alți elevi, alte familii și alte școli, învățăm să utilizăm  jocurile în mod constructiv. Conștientizăm cât e de important să ne jucăm împreună, să învățăm unii de la ceilalți, dar mai ales, cât de important este să ne apropiem de copiii noștri. În ultima parte a proiectului nostru, vom împărtăși experiențele dobândite și comunității în care trăim.

            Pentru asta, vom realiza activități ce vor conduce la un produs final, ce va fi transmis instituțiilor locale sau naționale prin intermediul blogului, sau alte mijloace de comunicare. Vom crea broșuri despre "Învățarea prin joc", "Cum să te joci cu copiii tăi", "Buna utilizare a jocurilor", "Să ne jucăm împreună", etc. sau/și jocuri pe roluri pe aceste teme.

            În concluzie, acest proiect a fost creat cu entuziasm, ca răspuns la nevoia curentă a societății noastre de a "concilia" școala și familia, dar și învățatul cu distracția, pentru a fi în beneficiul unic al elevilor noștri și, prin urmare, al societății.         Să învățăm să facem prezentul mai bun și să ne îndreptăm cu încredere spre viitor! 

 

bottom of page